Ilustrativní obrázek příspěvku

Zpráva z adaptačního kurzu I. ročníku 

První týden čekal nás, prváky, adaptační kurz. Sešli jsme se 2. září na školní zahradě, kde proběhlo zahájení školního roku. Naši třídní učitelé nás provedli budovou školy a pak už jsme se vydali na cestu. Naším cílem byla vesnice Třebušín, kde jsme měli zajištěné ubytování na zámečku.  

Učitelé pro nás připravili pestrý program. Se seznamováním nám pomáhaly hlavně paní učitelky Jitka Ferencová a Marie Králová, měli  jsme hodiny eurytmie s paní učitelkou Barborou Forbakovou, rýsování a sbor s panem učitelem Filipem Vosáhlem. Vaření měla na starost, s naší pomocí, paní učitelka Ferencová. Během osobního volna jsme hráli karty, šachy, stolní fotbálek nebo si jen sedli, zpívali a povídali si. Ve středu nás čekal výstup na blízký kopec Kalich, ze kterého byl nádherný výhled na okolní krajinu ozářenou zapadajícím sluncem. 

Ve čtvrtek ráno jsme se vydali na celodenní pochod směr hrad Helfenburk, kde nás čekala „přespávačka“. Večer u ohně jsme zpívali s kytarou, poslouchali historky pana kastelána a pozorovali hvězdy z hradní věže. V pátek ráno jsme se už jen rychle sbalili, došli do Úštěku na vlak a zamířili zpět do Prahy. 

Adaptační kurz se moc povedl. Chtěli bychom poděkovat všem učitelům, kteří s námi byli a věnovali se nám. 

Za první ročník Rozálie Turoňová a Attila Szirányi